INTRODUCTION

Mutyara takes its responsibilities in relation to protecting your Personal Data and compliance with Applicable Laws very seriously. We are committed to properly managing, protecting and processing your Personal Data in accordance with this Policy, which shall apply to all Personal Data we collect from you through our Platform.

Please read and review this Policy, which will inform you how we collect, use, process and disclose your Personal Data. We may also collect and process your Personal Data under any exceptions to Applicable Laws, which are not set out in this Policy. We trust that it will assist you in making an informed decision whether to provide us with any of your Personal Data. For the purposes of understanding Mutyara’s Personal Data Protection Policy (“Policy”), capitalised terms used in this Policy shall have the following meanings:

                           Applicable Laws” means Malaysia’s Personal Data Protection Act 2010 and its subsidiary legislations and regulations as amended from                             time to time;
                           
Personal Data” means any data, whether true or not, which is (a) about an individual who can be identified (i) from that data; or (ii)                                   from that data and other information to which we have or are likely to have access and would include data in our records as may be                               updated from time to time, or (b) defined as “personal data” or “personal information” under any applicable Data Protection Laws.
                           
Platform” means collectively Mutyara's Apps, Social Media and Website, and any other websites or applications which we may own or                             operate from time to time;
                           
Social Media” means Mutyara’s pages and accounts on third party social media platforms such as Instagram, Facebook, YouTube;
                           
Website” means the Mutyara website accessed at the following address at www.mutyara.com and
                           
Mutyara, we, us, or our” means A Klasse Essentials Sdn. Bhd. and its affiliates.

During our relationship with you, we may collect Personal Data from you. Examples of the types of Personal Data we may collect include your name, contact details, mailing and delivery addresses, email address, birthday, your shopping or browsing behaviours, and any other personally identifiable information which you have provided us in any forms you may have submitted to us, or in the course of any other forms of interaction between you and us.

If you provide us with Personal Data relating to a third party by submitting such Personal Data to us, you represent to us that you have obtained the consent of the third party to provide us with their Personal Data for the respective purposes.

By (1) clicking “Yes” on our Policy pop-up or any web form referring to this Policy on any of our online platforms, (2) submitting your Personal Data to us when signing up for an account on the Website, (3) browsing our Website, or (4) ordering any of our products and services, you are agreeing to the terms of this Policy.

We may update this Policy to ensure that it is consistent with industry trends and/or any changes in legal or regulatory requirements. You agree to be bound by the prevailing terms of the Policy as updated from time to time. We will endeavour to notify you by email or by notice on the Website of any material changes to the Policy.

PENGENALAN

Mutyara memandang serius tanggungjawabnya untuk melindungi Data Peribadi anda dan pematuhan Undang-undang Berkaitan. Kami komited untuk mengendali, melindungi dan memproses Data Peribadi anda selaras dengan Dasar ini dengan sebaiknya, yang akan diaplikasikan pada segala Data Peribadi yang dikumpul melalui Platform kami.

Sila baca dan kaji Dasar ini, yang akan memaklumkan anda tentang bagaimana kami mengumpul, mengguna, memproses, dan mendedahkan Data Peribadi anda. Kami juga mungkin mengumpul dan memproses Data Peribadi anda di bawah mana-mana pengecualian kepada Undang-undang Berkaitan, yang tidak dinyatakan dalam Dasar ini. Kami percaya bahawa Dasar ini akan membantu anda membuat keputusan secara maklum sama ada untuk memberi kami mana-mana Data Peribadi anda. Bagi tujuan memahami Dasar Perlindungan Data Peribadi Mutyara (“Dasar”), perkataan-perkataan yang ditakrifkan dan digunakan dalam Dasar ini mempunyai maksud-maksud berikut:

                           Undang-undang Berkaitan” bermaksud Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 dan undang-undang subsidiari dan                                                 peraturan-peraturannya seperti yang dipinda dari semasa ke semasa;
                           
Data Peribadi” bermaksud mana-mana data, sama ada benar atau tidak, yang (a) mengenai seorang individu yang boleh dikenal                                       pasti (i) daripada data tersebut; atau (ii) daripada data tersebut dan maklumat lain yang kami punyai atau mungkin mempunyai                                       akses kepada dan termasuk data dalam rekod kami yang dikemaskini dari semasa ke semasa, atau (b) ditakrifkan sebagai “data                                         peribadi” atau “maklumat peribadi” di bawah mana-mana Undang-undang Perlindungan Data yang berkaitan.
                         
 Platform” bermaksud secara kolektif, Media Sosial, dan Laman Web Mutyara, dan mana-mana laman web atau aplikasi lain yang                                        mungkin dimiliki atau dikendalikan oleh kami dari semasa ke semasa;
                           
Media Sosial” bermaksud halaman dan akaun Mutyara di platform media sosial pihak ketiga seperti Instagram, Facebook, YouTube;
                         
  Laman Web” bermaksud laman web Mutyara yang diakses melalui alamat berikut www.mutyara.com; dan
                           
Mutyara, kami” bermaksud A Klasse Essentials Sdn. Bhd. atau subsidiari milik penuhnya;

Sepanjang hubungan kami dengan anda, kami mungkin mengumpul Data Peribadi daripada anda. Contoh-contoh jenis Data Peribadi yang kami mungkin kumpul termasuk nama anda, butiran hubungan, alamat surat-menyurat dan penghantaran, alamat e-mel, tarikh hari jadi, tingkah laku anda semasa membeli-belah atau melayari internet, dan mana-mana maklumat peribadi lain yang telah anda berikan kepada kami dalam mana-mana borang yang dikemukakan oleh anda, atau melalui mana-mana bentuk interaksi lain antara anda dengan kami.

Jika anda memberi kami Data Peribadi yang berkenaan dengan pihak ketiga dengan menghantar Data Peribadi tersebut kepada kami, anda memberi representasi kepada kami bahawa anda telah mendapat kebenaran pihak ketiga tersebut untuk memberi Data Peribadi mereka kepada kami untuk tujuan-tujuan yang berkenaan.

Dengan (1) menekan “Ya” pada pop-up Dasar ini atau mana-mana borang web yang merujuk kepada Dasar ini melalui mana-mana platform atas talian kami, (2) menghantar Data Peribadi anda kepada kami semasa mendaftar untuk sebuah akaun pada Laman Web, (3) melayari Laman Web kami, atau (4) memesan mana-mana produk dan perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan terma-terma Dasar ini.

Kami mungkin mengemaskini Dasar ini untuk memastikan Dasar ini konsisten dengan perkembangan industri dan/atau sebarang perubahan dalam keperluan undang-undang atau peraturan. Anda bersetuju untuk terikat dengan terma-terma Dasar yang telah dikemaskini dari semasa ke semasa. Kami akan berusaha untuk memberi notifikasi kepada anda melalui e-mel atau notis dalam Laman Web tentang sebarang perubahan yang material terhadap Dasar ini. 

 


702e47cf-023b-4a6c-be13-4f31d4e5eb1d.JPG
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Mutyara Beauty

Tya Arifin

@mutyarabeauty

Wisma Mutyara

 

25, Jalan PPU 2A, Taman Perindustrian Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor

Phone : 019 230 9011

Email : sales@mutyara.com

Informations

2020 A Klasse Essentials Shd Bhd , All Rights Reserved