PETUA MENDAPATKAN POLA TIDUR YANG LENATidur yang cukup adalah sangat penting untuk setiap manusia. Ini kerana semasa kita tidur, ia bukan sahaja masa untuk tubuh badan dicaj supaya bertenaga semula malah ia merupakan masa di mana sel-sel tubuh badan yang rosak akan diperbaiki.

Orang dewasa memerlukan tidur sekurang-kurangnya 8 jam sehari untuk mendapatkan kesan yang optimum kepada kesihatan. Tidur yang mencukupi akan mengelakkan daripada masalah stres, kenaikan berat badan, dan wajah yang hilang seri. Sebab tu ada istilah “beauty Sleep”.


Istimewa untuk anda yang mementingkan kesihatan dan kecantikan, hari ini kami akan kongsikan cara untuk mendapatkan tidur yang cukup agar anda kekal bertenaga dan awet muda sentiasa :

  1. Jauhkan telefon bimbit dari ruangan tidur - Tabiat membawa masuk handphone ke dalam bilik tidur akan mengganggu aura bilik dan menyebabkan anda tidak mendapat tidur berkualiti dan secukupnya. Ia akan menghasilkan tenaga gelombang elektrik yang boleh mengganggu ketenangan.

  2. Mandi air panas sebelum tidur - Mandian dengan air panas akan menyegarkan tubuh badan dan menyediakan badan untuk memasuki fasa berehat semasa tidur. Selepas mandi air panas, tubuh badan akan menjadi relax, segar, dan segala kepenatan dan lesu sepanjang hari akan hilang.

  3. Minum susu atau coklat panas - Amalan minum susu atau coklat panas sebelum tidur akan menyegarkan dan merelaxkan tubuh badan.

  4. Keadaan bilik tidur yang kemas & tenang - Elakkan tidur dalam bilik tidur yang berselerak dan tidak kemas kerana ia akan mengganggu mood dan emosi anda. Pastikan bilik anda berada dalam keadaan kemas dan rapi.

  5. Cuba selesaikan urusan hari tersebut sebelum tidur - selesaikan semua urusan dan tanggung jawab sebelum anda masuk tidur. Utamakan apa yang perlu dilakukan dengan segera. Mana-mana tanggung jawab yang boleh ditunda sehingga pagi esok, anda boleh lakukan pada keesokan paginya. Jangan paksa diri untuk melakukan semua tugasan sekali gus.

Itulah dia info tentang cara untuk mendapatkan tidur yang cukup yang ingin kami kongsikan kepada anda. Semoga bermanfaat.

Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.

Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habbatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.

Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.

Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store

MUTYARA,

Sihat itu Nikmat119 views0 comments