Keletihan melampau menyebabkan suami & anak terabai


Badan selalu letih dan tidak bermaya menyebabkan anak dan suami terabai. Bukan itu sahaja, aktiviti seharian juga akan terganggu dan menyebabkan emosi menjadi tidak stabil.


Kebanyakan wanita mengalami masalah ini tidak kira yang masih “single”, dah berkahwin mahupun yang sudah mempunyai anak. Tambahan pula wanita yang bergelar ibu dan juga berkerjaya.


Kesibukan di tempat kerja dan di rumah juga membuatkan ramai wanita di luar sana lupa untuk menjaga diri dan tidak ambil peduli tentang kesihatan diri.


Terdapat beberapa tips yang anda boleh cuba untuk mengurangkan keletihan melampau yang anda sering alami :


1) JANGAN “SKIP” SARAPAN PAGI

Ramai di antara kita yang tidak ambil berat tentang pentingnya sarapan pagi. Dan ramai juga yang terlalu sibuk dengan kerja sehingga kadang-kadang terlupa untuk bersarapan terlebih dahulu.


Sebenarnya, pengambilan sarapan pagi amatlah penting untuk menstabilkan tahap kesihatan badan dan bagi membekalkan tenaga yang cukup sepanjang hari.


2) MELAKUKAN AKTIVITI RIADAH

Rancang jadual anda untuk melakukan aktiviti riadah sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Senaman dapat meningkatkan peredaran darah, stamina dan jisim otot sehingga kita merasa lebih bertenaga.


Jika tidak mampu untuk beriadah di luar rumah, anda boleh lakukan senaman ringan di rumah untuk mengeluarkan peluh dan toksin dalam badan. Anda akan merasakan badan lebih “fresh” dan bertenaga selepas melakukan senaman ringan.


3) MENDAPAT TIDUR YANG SECUKUPNYA

Tips ini juga adalah salah satu yang sangat penting bagi mengekalkan tenaga anda keesokan harinya. Kebanyakan dari kita tidak mempunyai masa untuk mendapatkan tidur yang cukup. Kemungkinan disebabkan kerja sehingga lewat malam dan ini adalah realiti kehidupan semasa.

Ada orang tidur lama tapi masih rasa letih dan lesu setelah bangun tidur. Ini disebabkan tidur anda terganggu atau tidur tidak nyenyak. Sekiranya seseorang tidur dengan nyenyak, 6 jam tidur sudah memadai. Jadi pastikan anda mendapatkan tidur yang mencukupi ya!


Selain itu, anda juga boleh mengamalkan “supplement” tambahan seperti Jus Mutyara. Jus Mutyara terbukti khasiatnya untuk menambahkan tenaga kepada anda yang sering keletihan dan tidak bermaya. Bahan-bahan sunnah, asli dan tradisional seperti kurma, madu dan ubi-bit dapat membantu anda untuk memberi tenaga yang berpanjangan.


Jus Mutyara sememangnya terbukti telah membantu ramai wanita di luar sana untuk kekal sihat dan bertenaga walaupun mempunyai jadual seharian yang padat.


Jom amalkan Jus Mutyara untuk tenaga yang tingggi sepanjang hari!

Sebarang pertanyaan boleh whatsapp admin puteri:

https://bit.ly/2LtmbzX


MUTYARA "Sihat Itu Nikmat"


#JusMutyara #SihatItuNikmat #mutyarainsachet #WanitaMutyara #TyaArifin #mutyaraonthego #kinilebihmudah #mutyaraFeedback

#UsahawanMutyara2020⠀⠀

267 views0 comments