IDEA UNTUK “BUAT DUIT TAMBAHAN” WALAUPUN MASIH BEKERJA!

Updated: Jan 15, 2021
Keadaan ekonomi negara kita sememangnya agak mencabar tambahan pula pada musim pandemik yang membuatkan kos sara hidup semakin meningkat akibat ramai yang kehilangan pekerjaan. Nak mengharapkan duit gaji, tak sampai hujung bulan dah berkurangan disebabkan terpaksa membayar komitmen yang tinggi dan perbelanjaan untuk keperluan hidup seharian.


Jangan risau, setiap permasalahan ada jalan penyelesaiannya. Musim pandemik ini adalah masa yang paling sesuai untuk anda menjana pendapatan lebih dengan membuat kerja sampingan.


Ternyata bukan senang sebenarnya nak menjana pendapatan lebih. Perkara yang paling penting kena ada minat dan usaha. Tanpa usaha bagaimana duit boleh datang.


Penting juga untuk anda ada ilmu, kemahiran dan pengalaman, Insyallah anda boleh buat duit poket ikut minat anda.


Kami ingin berkongsi beberapa IDEA BISNES yang buat ‘DUIT TAMBAHAN’ walaupun masih bekerja bagi membantu suami & keluarga .


1) Bisnes Bakeri

Bisnes bakeri ni sangat sesuai untuk golongan isteri yang mempunyai kemahiran buat bakeri. Perkara ini mungkin perlukan pengorbanan masa anda di rumah untuk membuat bakeri dan juga minat anda.


Namun antara kelebihan anda buat duit dengan bisnes bakeri ini adalah seperti, anda tidak perlu modal yang besar, anda buat bakeri berdasarkan tempahan yang anda terima.


Bagi yang bekerja di pejabat, gunakan kesempatan untuk mengambil pesanan dari kawan sepejabat. Mudah bukan?


2) Agent Insurans

Anda juga boleh jadi agen insuran untuk tambah pendapatan. Namun anda perlukan kemahiran “close sales” untuk menjadi agen insurans. Kesedaran orang ramai yang perlukan insuran sudah mula bertambah, insuran sangat penting pada masa kini.


Modal untuk anda cari duit poket part time sebagai agen insurans adalah rendah sahaja. Anda hanya perlu dapatkan lesen sebelum jadi agen insurans.

Gunakan masa selepas waktu bekerja untuk berjumpa dengan kenalan bagi mempromosikan servis yang ditawarkan oleh pihak insuran.


3) Menjahit


Anda suka menjahit? Jana pendapatan lebih dengan menggunakan kemahiran dan bakat yang anda ada. Bukan sahaja modalnya yang rendah malah anda juga boleh mengambil tempahan mengikut masa terluang anda.


4) Menjadi DROPSHIP
Dropship adalah bisnes SANGAT MUDAH dimana anda tidak perlukan modal untuk menjana pendapatan sampingan. Anda hanya perlu mencari syarikat produk yang menawarkan peluang dropship. Apa yang anda perlukan adalah iklan sahaja produk mereka pada kenalan dan media sosial. Jika anda perolehi pelanggan, lakukan pesanan di HQ dan segala penghantaran kepada pelanggan diuruskan oleh HQ.

MUTYARA adalah salah satu jenama yang menawarkan peluang untuk JANA PENDAPATAN melalui platform BERNIAGA BERSAMA TYA, yang memberi peluang buat sesiapa sahaja yang berminat untuk memulakan perniagaan TANPA MODAL.

Di Mutyara, para usahawannya akan dibimbing oleh Founder Mutyara sendiri, Puan Tya Arifin yang sentiasa memberikan semangat dan tunjuk ajar cara berniaga dengan berkesan.

Telah ramai Usahawan Mutyara yang telah berjaya hasil bimbingan Puan Tya yang asalnya dari hanya sebagai DROPSHIP , kini PENDAPATAN LEBIH DARI KERJA FULL TIME!

Antara Usahawan yang berjaya bersama Mutyara yang hanya bermula dari DROPSHIP MUTYARA , kini mencecah jualan RATUSAN RIBU dalam tempoh tidak sampai setahun!


1) JASMINE ROBERT2) ZALIKHA ASMAON