HORMON TIDAK STABIL, MASIHKAH ADA RAWATANNYA ?Membaca tajuk artikel ini mungkin anda akan berasa pelik dan tertanya-tanya. Memang terjadi ke hormon tidak seimbang? Jawapannya memang akan terjadi. Cuba kenali tubuh badan anda sendiri, adakah jerawat sering muncul dan lambat untuk kembali pulih? Anda juga mungkin cepat letih. Ini adalah beberapa petanda bahawa tubuh badan anda mengalami hormon yang tidak stabil. Ia juga boleh berlaku dengan masalah susah untuk tidur, masalah berat badan. Jika masalah ini tidak segera dirawati ia boleh memudaratkan tubuh badan ke tahap yang lebih serius. Ada beberapa cara untuk merawat seperti berjumpa dengan doctor pakar atau specialist. Tapi ada juga beberapa cara yang boleh dilakukan secara alami.


Langkah-langkah rawatannya adalah:


1. Berehat secukupnya - Ketika seseorang sedang tidur, ada banyak perubahan yang terjadi di dalam tubuh. Pada saat ini juga, tubuh menciptakan sel-sel baru. Rata-rata orang dewasa memerlukan tidur sebanyak 7 - 9 jam dalam sehari.


2. Memakan makanan berlemak baik - lemak yang sihat boleh didapati dari makanan seperti minyak kelapa, alpukat, salmon, dan mentega.


3. Senaman ringan – Boleh melakukan yoga mahupun regangan badan untuk hilangkan tekanan pada anggota badan.


4. Mengamalkan supplement Vitamin D Vitamin ini memiliki peranan penting untuk menguatkan sistem kekebalan tubuh, mengawal tekanan darah, dan baik untuk kesihatan jantung.


5. Kurangkan pengambilan Kafien - Kandungan Kafien akan mengganggu kitaran waktu tidur normal anda.


Jika hormon anda tidak stabil, jangan cemas. Amalkan langkah diatas dan anda akan nampak perbezaannya selepas itu. Masih belum terlambat untuk mengubah gaya hidup anda!


Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.


Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti Hormon tidak stabil, keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.


Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.


Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store


MUTYARA,

Sihat itu Nikmat

227 views0 comments