CARA KEMPISKAN PERUT DALAM MASA 14 HARI


Ketahui rahsia cara kempiskan perut. Jangan ingat orang yang badan berisi je ada masalah perut buncit. Yang kurus pun ada yang perutnya buncit atau menggeleber, lebih-lebih lagi wanita yang pernah mengandung dan melahirkan.

Perut kempis sememangnya idaman setiap orang. Jom kami kongsikan cara kempiskan perut dalam masa 14 hari :

  1. Air Detox - Air detox ini membantu badan kita menyingkirkan toksin & lemak dibadan, termasuk di bahagian perut. Saya sendiri mengamalkan air detox ini. Badan terasa ringan, pembuangan menjadi lawas, berat badan berkurangan, perut pun kempis.

  2. Berbengkung - Bengkung bukan sahaja menyokong otot perut, malah bila memakai bengkung, secara automatik kita akan makan dengan jumlah yang sedikit. Bahasa mudahnya, bila berbengkung perut kita akan jadi padat. Makan sikit dah rasa kenyang.

  3. Limau Nipis & Kapur - Kapur & Limau nipis adalah 2 bahan yang mudah & murah. Nak kempiskan perut? Rajinkan diri untuk sapu 2 bahan ini ke perut. Caranya mudah sahaja. Campurkan satu sudu kapur makan dengan air perahan dari sebiji limau nipis. Kacau sampai sebati. Sapukan ke perut sebelum tidur. Biarkan semalaman. Nak kesan lagi best? Lepas sapu, pakai bengkung. Dijamin perut anda cepat kempis.

  4. Air Teh Halia - Bancuh teh hijau panas, ketuk setengah inci halia & masukkan kedalam air teh hijau tadi. Gabungan teh hijau & halia sememangnya sangat berkesan untuk membuang lemak-lemak yang berkumpul di badan terutamanya perut. Kalau tiada teh hijau kat dapur, teh biasa pun boleh. Cumanya, teh hijau lebih berkesan daripada teh biasa.

  5. Elakkan nasi berulam air - Kalau diperhatikan, makcik-makcik dan nenek yang dah tua tapi badan masih bergetah macam orang muda biasanya cukup pantang kalau makan nasi bersulam air. Mereka akan makan nasi sampai habis, baru minum air.

  6. Senaman - Lakukan senaman yang bersesuaian dalam mengempiskan perut ke tahap yang diinginkan. Tidak terlalu berat tapi fokus pada bahagian perut.

  7. Jus Mutyara - Dalam Mutyara terkandung juga beberapa bahan-bahan di atas. Memudahkan setiap pengguna.

Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.

Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habbatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.

Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.

Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store

MUTYARA,

Sihat itu Nikmat


295 views0 comments