BUNTU KULIT KEPALA KERING & MENGELUPAS


Keadaan kulit kepala yang kering dan mungkin mengelupas boleh membuatkan seseorang menjadi sangat tidak selesa dan berasa rendah diri hingga sering mengelak daripada menghadiri perjumpaan majlis yang ramai.


Anda sedang alami masalah ini? Jangan risau kerana terdapat pelbagai rawatan kulit kepala kering yang dapat mengatasi kerisauan anda!

Banyak sebenarnya punca masalah ini berlaku dan pastinya ada terdapat beberapa faktor yang menyebabkan anda mengalami kulit kepala kering seperti: 1. Kelemumur - Minyak pada kulit kepala menghalang sel kulit mati daripada bersalin kulit seperti kebiasaannya, sebaliknya sel kulit mati tersebut akan nampak lebih ketara dan mengelupas.

2. Cara penjagaan rambut - Kalau anda tidak mempunyai kelemumur, masalah kulit kepala kering mungkin disebabkan oleh produk penggayaan rambut.Contoh, penggunaan gel, krim, salap, minyak rambut dan penyembur akan menghuni kawasan kulit kepala dan membentuk kepingan serta menyebabkan kegatalan.

3. Psoriasis - Psoriasis adalah keadaan kulit biasa yang boleh menyebabkan kemerahan, mengelupas dan menjalar pada kulit kepala anda. Kebiasaannya keadaan kulit bersisik itu lebih tebal dan ketara dalam psoriasis berbanding kelemumur.

4. Alahan - Sebenarnya, beberapa makanan yang tinggi kandungan karbohidrat boleh meningkatkan pengeluaran yis pada kulit kepala anda. Sekiranya semua masalah ini masih berlaku, jangan teragak-agak untuk berjumpa dengan pakar bagi mendapatkan bantuan. Itu adalah beberapa penyebab berlakunya kulit kepala kering dan gatal-gatal. Jika masalah yang anda hadapi ini masih teruk, sangat disarankan untuk segera berjumpa doktor untuk mengelakkan perkara yang lebih teruk berlaku. Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.

Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habbatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.

Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.

Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store

MUTYARA,

Sihat itu Nikmat


91 views0 comments