7 KEBAIKAN SUPPLEMENT YANG PERLU DIAMBIL TAHU


Adakah kita sedar bahawa usia kita semakin hari semakin meningkat? Bila meningkat umur, semua organ dalam badan kita pun meningkat tua. Cuba fikirkan sejenak, selama ni dan sampai ke hari ini macam mana pemakanan kita? Apa kita makan? Adakah apa yang kita makan sudah cukup mengisi kekurangan nutrisi dalam badan? sudah tentunya tidak sama sekali.

Sedar tak sedar segala toksin, lemak, minyak perlahan-lahan berkumpul dalam setiap genap pelusuk di dalam badan kita. Itu tidak termasuk lagi pengawet yang kita guna. Sampai satu masa tetiba ditimpa SAKIT yang tidak di beri apa-apa isyarat. Bukan nak takut-takutkan tetapi inilah hakikat yang perlu kita terima.

Untuk golongan wanita khususnya, lagi banyak risiko penyakit seperti cyst, fibroid, senggugut, kitaran haid tak teratur dan macam-macam lagi. Oleh sebab itulah kita PERLU AMALKAN SUPPLEMENT dengan tujuan melengkapkan nutrisi untuk tubuh badan kita, kena pastikan organ dalam tubuh badan kita dapat nutrien yang diperlukan untuk kekal sihat.

KENAPA PERLUNYA SUPPLEMENT HARIAN : 1. Pencemaran - Tahap pencemaran semakin meningkat dari hari ke hari. Tambah memburukkan keadaan apabila perkara yang menjadi nadi kehidupan iaitu udara yang anda hirup dan air yang anda minum juga turut tercemar, sebab tu la anda kena ambil supplement untuk menyahtoksinkan badan anda.


2. Keperluan Nutrisi - Dos untuk setiap nutrisi yang diperlukan oleh tubuh adalah berbeza. Ada sebahagian nutrisi yang tubuh anda perlukan lebih berbanding nutrisi-nutrisi yang lain.


3. Buah-buahan dan sayuran yang tercemar - Kebanyakan buah-buahan dan sayur-sayuran ditanam menggunakan racun perosak yang menyebabkan ianya telah tercemar semasa proses penanaman lagi.


4. Gaya hidup - Gaya hidup masa kini adalah antara penyumbang terbesar kepada punca pelbagai penyakit. Antaranya ialah 'fast food' sebagai makanan ruji, rokok sebagai lambang kematangan, tidak bersenam dan lain-lain.

5. Berlebihan semasa makan - Malaysia adalah negara yang mewah dengan makanan. Masalahnya kebanyakan makanan tersebut adalah yang boleh memudaratkan kesihatan. Contohnya roti canai, nasi lemak, ABC dan lain-lain lagi.


6. Penyerapan nutrisi - Masalah yang sering berlaku ialah apabila tubuh gagal menyerap nutrisi daripada makanan yang kita makan. Antara faktornya ialah pengambilan makanan atau minuman yang boleh mengganggu penyerapan sesuatu nutrisi.


7. Kehilangan nutrisi - Majoriti makanan yang anda makan telah termusnah nutrisinya semasa proses penyediaannya lagi. Ini menyebabkan anda hanya dapat rasa lazat daripada makanan tersebut tetapi tanpa nutrisinya.


Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.

Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habbatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.

Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.

Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store

MUTYARA,

Sihat itu Nikmat


158 views0 comments