5 TIPS ‘MUDAH LEKAT’ UNTUK TIMANG CAHAYA MATA


Pasangan yang baru mendirikan rumah tangga sudah tentu mengimpikan untuk menimang cahaya mata secepat mungkin. Sebenarnya terdapat beberapa cara ‘mudah lekat’ untuk anda merancang kehamilan dengan mudah.


5 tips di bawah ini mungkin dapat membantu dalam merealisasikan impian tersebut :


  1. Awasi kitaran Haid - Kenali waktu subur iaitu fasa ovulasi! Ia adalah waktu yang terbaik untuk mengadakan hubungan intim dan merealisasikan kehamilan.

  2. Kedudukan selepas bersama - Pakar menyarankan untuk berbaring selama 10 hingga 15 minit untuk memberikan kesempatan pada sperma menuju ovum atau telur. Elak terus berlari ke bilik air!

  3. Jangan terlebih-lebih / Over do - Iya, anda dan pasangan mahu memastikan setiap peluang yang ada digunakan sebaik mungkin. Sperma boleh bertahan hingga 72 jam setelah berhubungan seksual. Hubungan seksual secara rutin pada waktu saat ovulasi adalah lebih disarankan.

  4. Pemeriksaan awal kesuburan - Tidak salah untuk melakukan pemeriksaan kesuburan sebelum berhubungan seksual. Pemeriksaan ini berguna untuk menilai keadaan kesihatan seksual tubuh. Pasangan suami isteri juga lebih baik melalui sesi de-stres dan melakukan gaya hidup sihat.

  5. Amalkan Jus Mutyara - Pengambilan secara konsisten akan dapat membantu dalam pasangan untuk menimang cahaya mata. Ramai testimoni yang sudah berjaya !!


Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.

Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habbatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.

Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.

Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store

MUTYARA,

Sihat itu Nikmat


206 views0 comments