5 TIPS CARA HILANGKAN BAU BADAN UNTUK WANITA


Seorang wanita, imej dan penampilan yang kemas sentiasa menjadi pilihan. Pasti runsing kalau bau badan anda mengeluarkan ‘aroma’ yang tidak menyenangkan. Jom ketahui cara hilangkan bau badan wanita.


Wanita khas untuk anda, kali ini kita akan kongsikan cara untuk hilangkan bau badan yang amat ditakuti oleh kaum wanita. Jom baca dibawah :


  1. Penjagaan dan kebersihan alat sulit - Bau yang keluar dari alat sulit wanita merupakan perkara yang normal sekiranya tidak disertakan simptom pada alat kemaluan tersebut seperti cairan nanah, luka, darah dan sebagainya.

  2. Atasi masalah peluh yang berlebihan - Antara punca lain yang menyebabkan bau badan wanita ialah keadaan peluh berlebihan. Masalah ini banyak dialami oleh wanita yang melakukan senaman dan aktiviti fizikal yang lasak.

  3. Hilangkan bau busuk kaki - Bagi wanita yang kerap menyarung kasut untuk melakukan urusan seharian, keadaan kaki yang basah atau berpeluh akan menyebabkan bakteria mudah terkumpul dan menghasilkan bau kaki yang kurang menyenangkan.

  4. Makanan punca nafas berbau - Terdapat beberapa jenis makanan yang menyebabkan nafas yang berbau dan tentulah cara yang paling jelas untuk menghilangkan bau tersebut dengan tidak memakannya, lebih-lebih lagi jika anda mempunyai temu janji penting. Makanan seperti jering, petai dan kerdas tentu sekali memberikan bau nafas yang menusuk.

  5. Masalah rambut yang berbau - Rambut berbau adalah disebabkan kulit kepala dan rambut yang menghasilkan bau akibat perkumpulan bakteria. Antara puncanya ialah rambut tidak dikeringkan dengan betul, pemakaian tudung yang memerangkap rambut yang basah dan jarang mencuci rambut.


Ringkasnya, 5 cara untuk hilangkan bau badan wanita ialah penjagaan dan kebersihan alat sulit wanita, atasi masalah peluh berlebihan, hilangkan bau busuk kaki, ubah diet makanan dan hilangkan masalah rambut berbau.


Penampilan wanita yang sentiasa ingin tampak cantik perlulah disertai dengan bau badan yang menyenangkan. Selain untuk keyakinan diri, penjagaan diri untuk hilangkan bau badan wanita ini memberi manfaat kesihatan kepada golongan wanita itu sendiri.


Nak tahu tips yang lebih banyak dan berguna ini, anda boleh mencuba Jus Mutyara kerana salah satu khasiatnya adalah ia dapat membantu masalah dalaman yang dialami oleh wanita dan lelaki.

Mutyara dirumus khas dari makanan sunnah seperti delima, kurma, habbatussauda dan bahan-bahan tradisional seperti halia, ubi bit, manjakani dan pelbagai lagi yang dapat membantu para wanita mengurangkan masalah dalaman wanita seperti keputihan, senggugut, period tidak teratur, masalah susu badan yang berkurangan dan sebagainya.

Kini anda tidak perlu lagi bersusah payah lagi untuk menjaga kesihatan kerana adanya Jus Mutyara.

Untuk pembelian Jus Mutyara, boleh tekan link dibawah :

https://www.mutyara.com/online-store

MUTYARA,

Sihat itu Nikmat


39 views0 comments