WEBBANNER-PRODUCT.jpg

Jus Mutyara tidak asing lagi buat wanita di luar sana. Jus Mutyara dikenali sebagai Jamu Mutyara sebelum ni dan mula diperkenalkan di pasaran pada April 2018. Pengasas Jus Mutyara iaitu Puan Tya Arifin merupakan wanita kelahiran Palembang yang menjadi ikon Ibu Hebat dan mengamalkan Mutyara sejak beliau remaja.

 

Jus mutyara merupakan sejenis jus yang boleh diamalkan oleh semua golongan bermula usia 16 tahun terutama wanita kerana Mutyara telah menerima lebih dari 10,000 testimoni dan feedback yang amat memuaskan pelanggan dengan khasiat Mutyara! Jus Mutyara diperbuat dari bahan semulajadi yang dapat memberi 1001 khasiat dan kebaikan buat para pengguna di luar. Tambahan pula, jus Ini diresepikan khas daripada keluarga Puan Tya Arifin sendiri di Palembang dan ramuannya cukup untuk memberi kesan yang luar biasa buat pengguna Mutyara.

 

Mutyara amat mementingkan tentang keaslian bahan produk jadi sepertimana yang pelanggan ketahui, bahan bahan yang digunakan adalah semula jadi dan tidak mempunyai kolagen dan bahan terlarang. Jus Mutyara dipantau rapi dari segi cara pembuatan, bahan bahan ramuan serta packaging yang senang dibawa kemana mana oleh para pengguna. Khasiat jus Mutyara semakin banyak tersebar ke serata negera termasuk juga Singapura dan Brunei. 

 

Pengguna mutyara akan merasakan khasiat dari jus ini terutama buat mereka yang ingin kekal sihat dan aktif luar serta dalam. Jika dalaman anda sihat, maka luaran juga akan kelihatan cantik dan cergas untuk melakukan aktiviti seharian. Dengan pengambilan sesudu Mutyara pagi dan malam akan membuatkan anda semua kekal bertenaga disamping merasakan sepenuhnya kesihatan yang memuaskan kerana Sihat Itu Nikmat.

Product.jpg
IMG_9884.JPG

Khasiat Mutyara

Jus Mutyara merupakan minuman tambahan semulajadi untuk para wanita umumnya yang dapat membantu memberi tenaga yang berpanjangan disamping menyihatkan dalaman wanita. 

 

Dihasilkan dengan bahan bahan semulajadi sunnah, ia juga dapat membantu meningkatkan susu badan buat para ibu. Selain dari itu, ia juga sesuai diamalkan untuk wanita selepas bersalin kerana Jus Mutyara dapat membantu mengeluarkan angin dalam badan, merawat luka serta menyembuhkan bahagian dalaman wanita. 

 

Sesuai diminum serata peringkat umur bermula dari 16 tahun dan keatas. Jus Mutyara juga dapat membantu menstabilkan kitaran haid disamping mengurangkan sakit senggugut yang teruk. Tambahan pula, ia berkesan untuk merawat masalah keputihan dalam kalangan wanita umumnya.

 

Jus Mutyara juga dapat membantu proses detox dimana ia melawaskan sistem penghadaman. Selain itu ia juga dapat membantu mengurangkan sakit sendi dan lutut, mengekalkan kulit agar sentiasa bersih dan sihat serta mengekalkan berat badan ideal. 

 

Secara keseluruhannya Jus Mutyara dapat membantu menyelesaikan masalah wanita lain seperti merapatkan Miss V, mengekalkan awet muda serta menganjalkan pinggul dan payudara. 

 

Rahsia keunggulan Wanita boleh diselesaikan dengan sebotol Jus Mutyara dan membantu wanita untuk kekal sihat dan cantik kerana Sihat Itu Nikmat.

Bahan Mutyara

Bahan Mutyara yang utama merupakan bahan-bahan sunnah seperti Kurma, Madu, Delima dan juga Habatussauda. 

 

Antara khasiat buah kurma adalah membekalkan tenaga tambahan kepada badan kerana kurma mengandungi gula semulajadi seperti glukosa, fruktosa dan sukrosa. Buah Kurma juga mengandungi khasiat yang diperlukan tubuh bagi memastikan sistem pencernaan menjadi lebih lancar.

 

Khasiat Madu dapat meningkatkan metabolism badan. Kandungan nutrisi seperti vitamin, protein, asam amino, karbohidarat, pigmen tumbuhan dan mineral di dalam madu yang membantu melancarkan pencernaan dan meningkatkan metabolism tubuh badan. 

 

Delima yang ada dalam Jus Mutyara ini juga dapat membantu perbentukan sel darah merah untuk menyahtoksinkan badan dan membentuk sistem daya tahan badan yang lebih baik. Selain itu, Delima membantu sistem badan mengeluarkan enzim dengan sifat anti-bakteria yang boleh membantu sistem penghadaman dan melawan pelbagai penyakit makanan yang dimakan. Buah delima ini juga dapat merawat sembelit. 

 

Habatussauda juga adalah makanan sunnah yang terdapat dalam Jus Mutyara. Minyak yang ada dalam habatussauda ini dapat melicinkan usus anda, sementara seratnya pula dapat melancarkan lagi pergerakan usus. 

 

Selain itu, Jus Mutyara juga kaya dengan khasiat dari bahan-bahan herba semulajadi seperti bawang putih, akar serapat, kacip fatimah, halba, ekstrak yis, cayenne, kranberi, serbuk ubi bit dan juga Air RO.

 

Halia membantu menghadamkan makanan serta membuang angin yang terdapat dalam usus kecil dan besar. Halia juga membantu meningkatkan sistem imun badan. Pengambilan Halia setiap hari membantu mengurangkan risiko strok dengan menghalang lemak melekat pada arteri. 

 

Ubit bit (Beta Vulgaris) pula mengandungi sejumlah besar karbohidrat yang menyediakan bahan bakar untuk tenaga dan kegiatan sukan yang berpanjangan.

 

Cayenne (Capcicum Annum) merupakan serbuk cayenne yang mengandungi anti oksida yang tinggi dan mempunyai khasiat dalam meningkatkan metabolisme pada badan.

 

Kacip Fatimah (Labisa Pumila) sememangnya terkenal dengan khasiat untuk membantu mengimbangkan hormon wanita disamping membantu masalah wanita terutamanya berkaitan dengan anggota intim wanita. 

 

Bawang Putih (Allium Sativum) mempunyai khasit dalam menurunkan tekanan darah tinggi dan kadar kolestrol dalam darah. 

 

Kranberi (Oxycoccus) mempunyai anti oksidan yang tinggi dan baik untuk melancarkan pencernaan serta mengelakkan sembelit kerana ianya tinggi dengan serat.

Frequently asked questions

неврозы (тревога, депрессия, навязчивости, фобии и др.)


- специалисты нашей клиники имеют богатый опыт диагностики и лечения невротических расстройств, сочетают в своей работе медикаментозные и немедикаментозные методы лечения, назначают лекарственную терапию только в случае крайней необходимости.
нарушения пищевого поведения (анорексия, булимия, неконтролируемое переедание)


- специалисты нашей клиники имеют бесценный опыт в лечении расстройств пищевого поведения, в штате клиники работают опытные врачи - эндокринологи, врачи-гастроэнтерологи, которые всесторонне обследуют соматическую сферу пациента, исключая физиологические причины развития данной патологии, совместно с психотерапевтом и психиатром ведут данную группу пациентов, использую только самые эффективные современные методики в лечении данных состояний.
нарушения сна


- специалисты нашей клиники имеют многолетний опыт в лечении расстройств сна (трудности с засыпанием, несмотря на усталость; частые пробуждения по ночам; проблема с повторным засыпанием после пробуждения; невозможность засыпания без снотворного; сонливость, усталость и раздражительность в течение дня; проблемы с концентрацией внимания и прочие), в штате клиники работают опытные узкие специалисты, которые всесторонне обследуют соматическую сферу пациента, исключая физиологические причины развития нарушений сна, в случае необходимости совместно с психотерапевтом и психиатром ведут данную группу пациентов, используют только самые эффективные современные методики в лечении данных состояний.
неврологические проблемы (астения, головные боли, ВСД, тики, снохождение, эпилепсия


- в нашей клинике работают опытные неврологи, которые имеют многолетний опыт работы и успешно справляются с данными недугами, в том числе работают с пациентами детского и подросткового возраста.
расстройства сексуальной жизни


- специалисты нашей клиники имеют бесценный опыт в лечении расстройств сексуальной сферы, в штате нашей клинике имеются опытные сексологи, психотерапевты, эндокринологи, которые нацелены на результат.
психосоматические проблемы (невроз желудка, психогенная одышка, синдром раздражённого кишечника, мигрирующие боли и прочее)


- большой процент врачей и пациентов упускают из вида психологическую суть болезни. Больной уверен в скоротечности очередного стресса, а медики ищут новые способы для исцеления, к примеру, от бронхиальной астмы. Мало кто знает, что этот недуг в большинстве случаев вызван психологическими разладами. Это касается и многих других болезней. Лечение психосоматических заболеваний является профильным для нашей клиники. Пациенты всестороннее обследуются и получают современное лечение.